اداره امور پژوهشی- فرصت‌های مطالعاتی
فرصت مطالعاتی پژوهشی کوتاه مدت اساتید

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | آخرین بروزرسانی: 1405/4/15 | 
 
 
شرایط عمومی جهت اخذ حمایت دانشگاه
بند ۱؛ ارائه رزومه فرد یا آزمایشگاه میزبان عضو هیأت علمی
بند ۲؛ ارائه برنامه پژوهشی قابل قبول برای دوره فرصت مطالعاتی
 توسعه و پیگیری همکاری‌های مشترک در صورت وجود (مقاله مشترک، راهنمایی دانشجوی مشترک، انجام پروژه‌های مشترک، دوره‌های مشترک، برنامه نوآوری و ...)
 شکل‌گیری همکاری‌های رسمی در قالب توافقنامه (پروژه تحقیقاتی، قرارداد صنعتی، گرنت پژوهشی، دوره مشترک، برنامه نوآوری و انتشارات)
 توسعه جهت‌گیری‌های جدید در برنامه‌های تحقیق و نوآوری و دورنمای همکاری دراز مدت
 بروز شدن و آشنایی با فرهنگ آکادمیک و نوآوری در دانشگاه‌های نسل جدید
بند ۳؛ اخذ دعوت‌نامه از یک مرکز علمی (دانشگاهی یا تحقیقاتی) خارج از کشور مورد تأئید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای مدت معین در طول تابستان (از ابتدای تیرماه لغایت ۱۵ شهریورماه)
بند ۴؛ اتمام یا تعیین تکلیف کلیه وظایف آموزشی (اعم از ارسال نمرات نیمسال دوم سال تحصیلی، دفاع پایان‌نامه‌ها یا راهنمایی دانشجویان تحصیلات تکمیلی) با تأئید معاونت آموزشی دانشگاه
بند ۵؛ تعیین تکلیف وظایف پژوهشی و فناورانه (از جمله عدم تأخیر طرح‌ها و قراردادهای صنعتی مرتبط با خارج دانشگاه) با تأئید معاون پژوهش و فناوری دانشگاه
بند ۶؛ داشتن حداقل ۳ سال خدمت، دارا بودن حداقل امتیاز گرنت پژوهشی و نیز باقی بودن حداقل ۲ سال از خدمت ضروری می‌باشد.
بند ۸؛ توافق‌نامه رسمی همکاری و جاری شدن آن، یا عقد یک قرارداد صنعتی بین‌المللی، یا گرنت پژوهشی بین‌المللی و یا چاپ حداقل یک مقاله مشترک در نشریات معتبر با نمایه استنادی بین‌المللی پس از ۹ ماه از تاریخ بازگشت از فرصت کوتاه مدت الزامی است.
بند ۹؛ متقاضی می‌تواند فرصت کوتاه مدت را در صنایع معتبر خارج از کشور به ویژه در بخش تحقیق و توسعه سپری نماید. تأیید طرح تحقیقاتی صنعتی متقاضی و اعتبار شرکت صنعتی به تشخیص معاونت پژوهشی و هیأت رئیسه دانشگاه می‌باشد.
بند ۱۰؛ ارزیابی نتایج فرصت مطالعاتی کوتاه‌مدت صنعتی خارج از کشور، از طریق عقد قرارداد بین صنعت خارج از کشور و دانشگاه در قالب انجام پروژه‌های صنعتی یا تحقیقاتی و یا ایجاد واحد تحقیق و توسعه در دانشگاه و یا مشارکت آن شرکت با دانشگاه در قراردادهای صنعتی داخل کشور می‌باشد که باید تا یک سال پس از بازگشت صورت پذیرد.
ارسال درخواست فرصت مطالعاتی 
بند ۱: داوطلب استفاده از فرصت مطالعاتی کوتاه مدت، باید تقاضای خود را به همراه مدارک و مستندات (فرم درخواست استاد و فرم درخواست دانشکده)، حداکثر تا پایان بهمن ماه سال قبل به معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه ارائه نماید.
بند۲؛ تقاضاهای ارائه شده پس از کارشناسی و تأیید مدیریت پژوهشی دانشگاه در کمیته فرصت مطالعاتی کوتاه‌مدت متشکل از نمایندگان معاونت پژوهش و فناوری، معاونت امور بین‌الملل، معاونت آموزشی و معاونت توسعه و منابع انسانی به تصویب می‌رسد.
بند ۳؛ تقاضاهای فرصت مطالعاتی کوتاه‌مدت پس از بررسی توسط کمیته فرصت مطالعاتی، به تصویب نهایی هیأت رئیسه دانشگاه می‌رسند.
بند ۴؛ در صورتی‌که تعداد متقاضیان فرصت مطالعاتی کوتاه‌مدت بیش از سقف اعتبار دانشگاه باشد، اولویت‌بندی متقاضیان بر اساس برنامه ارائه شده، امتیاز گرنت پژوهشی سالانه، ارائه پذیرش از ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان و تعداد دفعات استفاده متقاضی از این نوع فرصت می‌باشد.
بند ۵: پس از بررسی و تأئید اولیه، درخواست‌ها در حوزه پژوهشی جهت طرح در هیأت رئیسه ارسال می‌شود. تصمیم نهایی هیأت رئیسه دانشگاه قبل از پایان سال به دانشکده مربوطه و متقاضی اعلام می شود.
بند ۶؛ برای استفاده از فرصت مطالعاتی دوم به بعد، ارائه گزارش موفقیت‌آمیز از فرصت قبلی و اجرایی شدن برنامه‌ها به تشخیص کمیته فرصت مطالعاتی کوتاه‌مدت الزامی است. علاوه بر آن، تحقق یکی از شرایط زیر نیز ضروری است:

 
 حداقل ۴ مقاله نمایه شده یا در نشریات علمی معتبر بین‌المللی در فاصله بین دو فرصت
 اتمام حداقل ۱۰۰ میلیون تومان قرارداد صنعتی داخلی در فاصله بین دو فرصت
 اتمام حداقل ۵۰۰۰۰ دلار قرارداد صنعتی در فاصله بین دو فرصت
بند ۷؛ هر عضو هیأت علمی برای استفاده متناوب از این آئین‌نامه نباید با بیشتر از ۳ مؤسسه خارجی همکاری نماید.
بند ۸؛ استفاده از این نوع فرصت، هر دو سال یک‌بار امکان‌پذیر است. البته در صورت تأمین هزینه فرصت از طرف مقابل، امکان بررسی تقاضای عضو هیأت علمی به صورت سالانه وجود دارد.
تبصره ۱؛ در صورت موفقیت چشمگیر و ارائه نتایج بسیار عالی توسط عضو هیأت علمی در فرصت قبلی و نیاز به پیگیری برنامه همکاری‌ها به تشخیص کمیته بررسی و تأیید فرصت، متقاضی می‌تواند پس از یک‌سال از فرصت بعدی استفاده نماید.
بند ۹؛ استفاده از هرگونه مرخصی استحقاقی یا بدون حقوق، بلافاصله بعد از استفاده فرصت مطالعاتی ممنوع است.
بند ۱۰؛ درخواست فرصت مطالعاتی بلند مدت، پس از ۲ سال از بازگشت از فرصت مطالعاتی کوتاه‌مدت امکان‌پذیر است.
بند ۱۱؛ مرخصی تابستانه (سالیانه) عضو هیأت علمی در فرصت لحاظ و استفاده شده تلقی می‌شود.
 
ضوابط مالی و اجرایی  
بند ۱؛ دانشگاه در طول فرصت مطالعاتی کوتاه مدت خارج از کشور، حقوق و مزایای عضو هیأت علمی و نیز مبلغ ۱۵ میلیون تومان برای دانشگاه‌های آمریکای شمالی، ژاپن و سوئیس و ۱۲ میلیون تومان برای سایر کشورها جهت هزینه بلیت رفت و برگشت متقاضی، بیمه و سایر موارد پرداخت می‌نماید.
بند ۲؛ در صورت اخذ پذیرش از ۳۰ دانشگاه برتر دنیا (رتبه بندی تایمز یا کیو اس)، دانشگاه معادل مبلغ ۱۵۰۰ دلار به صورت ریالی علاوه بر مبالغ فوق، به متقاضی پرداخت می‌نماید.
 
شرکت در فرصت مطالعاتی 
به منظور افزایش فعالیت‌های بین‌المللی اعضای هیأت علمی، تحقیقات در افق برنامه‌های سال‌های آتی و به روز نمودن اطلاعات، بهبود بهره‌وری علمی، استفاده بهینه از اوقات تابستان و نیز در جهت ارتقاء کاربردی و هدفمندی پروژه‌های تحقیقاتی و پایان‌نامه‌ها، فرصت تحقیقاتی کوتاه‌مدت تعریف شده است.
بند ۱؛ شرکت در فرصت مطالعاتی کوتاه مدت صرفاً در طول تابستان، از ابتدای تیرماه لغایت ۱۵ شهریورماه، مجاز بوده و استاد پس از این تاریخ باید روال عادی فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی خود را انجام دهد.
 
تهیه و ارسال گزارش فرصت مطالعاتی
بند ۱: استفاده کنندگان از فرصت مطالعاتی کوتاه مدت، موظفند نتایج پیشرفت برنامه تحقیقاتی ارائه شده و گزارش سفر انجام شده خود را در قالب فرم ارسال گزارش فارسی، فرم تأئید دانشکده، فرم اسناد مثبته، فرم تأیید مؤسسه میزبان و فرم ارسال گزارش انگلیسی به معاونت پژوهشی دانشگاه ارسال کنند.
تبصره ۱؛ گزارش‌ها باید در قالب فرم‌های مصوب معاونت پژوهشی ارسال شوند و عدم ارائه گزارش قابل قبول، مانع بررسی درخواست‌های آینده اعم از سفرهای علمی و فرصت مطالعاتی خواهد شد.
بند۲: گزارش سفر اعضاء هیأت علمی علاوه بر مطالب علمی، باید تمام یا بخش قابل توجهی از موارد زیر را در مورد دانشگاه محل مأموریت، در بر داشته باشد:
 ساختار سازمانی
 امتیاز شاخص‌های پژوهشی و آموزشی
 رتبه جهانی
 مراکز تحقیقاتی شاخص
 آزمایشگاه‌های تخصصی
 دروس خاص و منحصر به فرد
همچنین انتظار می‌رود که عضو هیأت علمی، در خصوص موارد زیر نیز فعالیت کند و نتیجه را در گزارش پایانی خود منعکس کرده باشد:
 
 دوره‌های مشترک قابل برنامه‌ریزی فیمابین
 شناسایی اعضاء هیأت علمی ایرانی
 تمایل دانشگاه محل فرصت در خصوص تجهیز آزمایشگاه‌های دانشگاه
 تمایل دانشگاه محل فرصت در تعریف پروژه‌های مشترک
 تمایل دانشگاه محل فرصت برای ایجاد ارتباط مستمر
 تمایل دانشگاه محل فرصت برای حضور سایر اعضاء هیأت علمی دانشگاه
 تمایل دانشگاه محل فرصت در تدوین مقالات مشترک
بند ۳: ایراد سخنرانی در گروه ( یا دانشکده) حداکثر ۳ ماه پس از مراجعت
نشانی مطلب در وبگاه اداره امور پژوهشی:
http://aut.ac.ir/find-44.7634.30283.fa.html
برگشت به اصل مطلب